Een kroonluchter kiezen is een proces en het is niet altijd even makkelijk. Er zijn zo veel opties dat het soms overweldigend kan zijn. En voorbeelden verzamelen… waar moet je beginnen? Om het kiezen van een kroonluchter iets makkelijker te maken, hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet.

Verzamel genoeg informatie van tevoren

Er zijn een paar praktische vragen die we gaan stellen, die niet specifiek met de kroonluchter te maken hebben. Kom beslagen ten ijs en verzamel alvast de afmetingen van het plafond, de tafel en de ruimte. Voor de plafondhoogte is het ook belangrijk dat je weet of je er onderdoor moet kunnen lopen of dat er een tafel onder komt. De lamp mag namelijk lager hangen wanneer er een tafel onder staat. Gemiddeld nemen we een tafelhoogte van 78cm, maar dit is natuurlijk anders wanneer de lamp boven een salontafel of koffietafel komt te hangen.

Bekijk en verzamel voorbeelden

Het internet maakt het tegenwoordig een fluitje van een cent om voorbeelden te zoeken. Maak bijvoorbeeld een Pinterest-board aan met lampen en interieuren die je mooi vindt. Afbeeldingen via Google of Instagram werken ook heel goed. Het is voor ons dan ook makkelijk om te zien wat je wilt en dan kunnen we samen de juiste richting op denken. Op de ouderwetse manier kan natuurlijk ook: blader eens door interieurtijdschriften of maak een foto van een mooie lamp wanneer je die tegenkomt.

Op onze website vind je ook een groot aantal voorbeeldprojecten voor zowel privéhuizen als bedrijven of organisaties. Hiermee verkrijg je inzicht in wat er mogelijk is en doe je inspiratie op. Je vindt een overzicht van de verschillende projectcategorieën op onze projectpagina.

Als je nog een stapje verder gaat, kan je ook stukjes stof of kleurcodes meenemen. Denk bijvoorbeeld aan een stukje stof van het gordijn of de kleurcode van de muur van de kamer waar de lamp komt te hangen. Zo weten we zeker dat de kleuren van jouw kroonluchter passen bij je interieur. We hebben allerlei designs van kroonluchters die bij elkaar en jouw voorkeuren passen.

Dit is wat we gaan vragen tijdens de intake

Tijdens het introductiegesprek gaan we samen om tafel om jouw wensen uitvoering te bespreken. Je hoeft niet alles al van tevoren te weten; het kiezen van jouw kroonluchter is een proces. Toch kan het misschien handig zijn om van tevoren te weten waar we het over gaan hebben. We gaan bijvoorbeeld vragen wat het doel van de kroonluchter is, wat je interieurkeuze is, welke kleur je wilt, welk materiaal je voorkeur heeft, welke lichtbron je wilt, of je een schakelaar wilt of niet en dan natuurlijk de afmetingen en voorbeelden waar we het al kort over hadden. Samen gaan we keuzes maken en ook keuzes elimineren.

Laat je door ons adviseren

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door duidelijke voorbeelden te verzamelen, alle benodigde afmetingen paraat te hebben en de voorlopige antwoorden op de intake vragen te bedenken, ben je al een heel eind. Maar in de showroom helpen we je graag verder. Hier geven we jou een kijkje in de keuken, zodat je kunt zien hoe kroonluchters er écht uit zien. We denken mee met jouw wensen en behoeften en geven suggesties en tips. Heb je bijvoorbeeld een superstrak interieur, dan past een antiek ontwerp hier wel misschien in – iets waar je van tevoren wellicht nog niet aan had gedacht. We nodigen je dan ook van harte uit voor een kopje koffie in onze showroom, met of zonder moodboard of stukje gordijn!