Een trend in de interieurwereld: steeds meer mensen kiezen voor een vide en een daarop aansluitende videlamp. Waarom is dit eigenlijk en welke soorten zijn er? Zou zo’n videlamp ook in uw interieur passen? Alles over videlampen!

Een luxe entree

Wij merken dat vides steeds populairder worden. Het is een luxe en chique entree in een huis en biedt ruimte. Deze ruimte kan weer goed worden gebruikt voor kroonluchters. De vraag naar videlampen is de laatste tijd dan ook hard gegroeid. Ongeveer 4 jaar geleden zijn wij begonnen met het verkopen van videlampen, maar pas in de afgelopen anderhalf jaar zijn het hardlopers geworden.

Voor wie?

Een videlamp is niet gelimiteerd tot een bepaalde doelgroep. Mensen jong en oud komen bij ons langs om een videlamp te kopen. Dit komt door de toegankelijkheid; waar een zware, bronzen kroon echt een object is wat een ruimte domineert, is een videlamp ‘licht’ in het interieur. Hierdoor zijn videlampen ook geschikt voor verschillende soorten interieurs. Wij merken vaak dat ze in moderne huizen met veel zwart en wit worden geplaatst, maar een videlamp kan net zo goed in een klassieke hal.

Videlampen in alle soorten en maten

Een videlamp hangt vaak tussen twee vloerdelen in en is relatief lang. Over het algemeen zijn ze zo’n 2 tot 3,5 meter lang. Wij plaatsen videlampen in vides tot 5,5 meter hoog, zodat de laatste bol tot het eerste vloerdeel komt. Zo ontstaat er een prachtige waterval van bollen of kristallen.

Lamp met bollen en rookglazen

Een van onze bestverkopende videlampen is deze videlamp met rookglazen. Deze lamp is zo populair omdat hij helemaal op maat te maken is. Het is mogelijk om hem in te korten of te verlengen tot zelfs 3 verdiepingen. Het chrome of matzwarte frame maken deze videlamp makkelijk te plaatsen in verschillende interieurs. Het rookglas is eigenlijk helder glas met een folielaag overheen, wat goud- of zilverachtig kan. Dit geeft dat chroom effect. Wij adviseren om hier Ledlampen in te plaatsen in plaats van gloeilampen, omdat Ledlampen langer mee gaan en dus minder onderhoud vereisen.

Bekijk hier alle videlampen

Heeft u een andere videlamp in gedachten? Wij denken graag met u mee over een op maat gemaakte videlamp. Ook hebben wij in onze showroom verschillende videlampen hangen. Neemt u gerust contact met ons op om een afspraak te maken of kom eens langs.