Over HPV Lumière Classique

Geschiedenis van Kroonluchter.nl

Antieke kroonluchter

WAT KAN HPV LUMIÈRE CLASSIQUE VOOR U BETEKENEN?

Wij hebben ons gespecialiseerd in Europese stijlverlichting.
Maar wat doen we nu precies? Waar kunt u bij
HPV Lumière Classique voor terecht?

GESCHIEDENIS VAN HPV                    LUMIÈRE CLASSIQUE

HPV Lumière Classique is geen gewoon bedrijf en dat is te zien aan de historie. De oorsprong ligt op de Herengracht in Amsterdam. Johannes “Harrie” Vrisekoop had daar in 1937 een zaak in schildersbenodigdheden, genaamd Artipictura. Onder andere de kunstenaar Karel Appel was zijn klant. Na de oorlog is Johannes met zijn broer Pieter verdergegaan in de Herenstraat. De naam HPV Lumière Classique ontstond daar: Harrie-Pieter-Vrisekoop. Hun vader werkte ook al in de zaak. Het was hier, dat de verkoop van lampen begon. Er was gebrek aan grondstoffen en daarom liet hij kunstenaars kapjes beschilderen met een delfsblauw motief. Hij zette deze kapjes op oude wijnvazen. Dat werd een groot succes, de lampen werden door heel Nederland verkocht.

Tijdens de Korea-oorlog steeg de prijs van koper en brons explosief. Mensen leverden massaal bronzen beelden en oudere kroonluchters in bij de metaalhandelaren in de Jordaan. Ook bij HPV Lumière Classique, met de vraag: “kunt u hier iets mee?” Vanaf toen zijn wij gaan restaureren. Vanuit deze toevallige omstandigheid is toen onze specialisatie ontstaan: kroonluchters restaureren. In de afgelopen 80 jaar hebben we een grote expertise hierin bereikt en hebben wij een imposante voorraad opgebouwd aan originele onderdelen in brons en kristal. Stijlverlichting op maat laten maken was daarom een logische uitbreiding van ons dienstenpakket.

HET TEAM VAN HPV LUMIÈRE CLASSIQUE

MARNIX
MARNIX- directeur
De huidige directeur van HPV is Marnix (1973). Sinds 1995 is hij al werkzaam bij dit familiebedrijf, als zaterdaghulp in het kristal atelier. In 2006 werd hij directeur. Na zijn opleiding MMO-BD op het Economisch College in Zaandam is hij fulltime bij HPV aan de slag gegaan.

Ton
Ton
Degene in het bedrijf met de meeste ervaring is Ton (1949). Hij werkt al sinds 1972 bij HPV samen met zijn vader en zijn oom. Twee jaar later werd hij directeur, tot 2006. Ton heeft nog altijd heeft heel veel plezier in zijn werk en dat is te zien.
Patrick
Patrick
Patrick (1978) kwam in de zomer van 2020 bij het team als monteur. Nadat hij 16 jaar lang de sales van een ijzerwarenwinkel had gedaan, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Bij HPV Lumière Classique verzorgt hij de montage van kroonluchters en stijlverlichting op locatie of in de werkplaats.
Ria
Ria
Ria (1955) beheert ons kristal atelier. Met haar ijzeren geduld restaureert ze het kristal voor de oude en antieke kroonluchters.
Ninarosa
Ninarosa
In september 2016 versterkte Ninarosa (1995) het team als copywriter, designer en marketeer. Ze is verantwoordelijk voor contentcreatie zoals webteksten en blogs maar ook de teksten voor de nieuwsbrief en opmaak van de webpagina’s.
Sander
Sander
Als online marketeer zorgt Sander (1992) ervoor dat de website zichtbaar is in Google en dat HPV Lumière Classique goed gepresenteerd wordt in advertenties. Hij is expert op het gebied van SEO en SEA en zorgt daarmee voor de online vindbaarheid en zichtbaarheid.